Retkeilyriippumatto Sirius Hammock 335 cm | Mavaja

Retkeilyriippumatto Sirius Hammock 335 cm | Mavaja

Hyttysverkollinen retkeilyriippumatto – 335 cm pitkä ja 150 cm leveä. Maton muoto on asymmetrinen, jolloin nukkuma-asento on automaattisesti diagonaalinen, eli riippumatossa maataan reilusti viistottain.

Tuotetta ei ole varastossa eikä myytävänä.

Kuvaus

Retkeilyriippumatto harjanarulla Sirius Hammock Mavaja

Vain oranssia enää jäljellä, näillä näkymin tälle kesälle ei ole tulossa lisää.

Hyttysverkollinen retkeilyriippumatto – 335 cm pitkä ja 150 cm leveä. Maton muoto on asymmetrinen, jolloin nukkuma-asento on automaattisesti diagonaalinen, eli riippumatossa maataan reilusti viistottain.

Makuusuunta muutettavissa

Matto on toteutettu niin, että se on tarvittaessa käännettävissä. Jos haluat kääntää maton makuuasentoa on verkko irroitettava kokonaan, matto käännettävä ympäri ja kiinnitettävä verkko taiaisin paikalleen. Käännettynä vetoketjujen päädyt ovat näkysvissä, mutta ei vaikuta käyttöön, on enemmän esteettinen juttu.

Makuuasennot

Matossa paras makuuasento on reilusti vinossa, eli diagonaalissa. Muistathan nostaa jalkopäädyn hiukan korkeammalle, niin makuuasento on tasaisempi. Toki kukin löytää parhaimman asennon kokeilemalla makuuasentoja ja säätöjä. Toiselle hyvä saattaa olla toiselle huono.

Valitse matto nukkuma-asentosi mukaan

Matton voi valita kehdesta vaihtoehdosta, joko pää vasemmalla (n. 70 % taitaa nukkua näin päin) tai sitten pää oikealla.

Ridgeline eli harjanaru

Harjanaru kulkee riippumaton päädystä toiseen päätyyn. Harjanaru säätelee kuinka etäällä maton päädyt ovat toisistaan. Yleinen asetus on n. 83 % riippumaton kankaan pituudesta, joka tässä matossa on n. 278 cm. Harjanaruun on solmittu kumpaankin päähän kiinni, tarvittaessa toisen päädyn solmun voi avata ja säätää harjanarun pituutta.

Harjanarusta voi myös tarvittaessa ottaa tukea, kun nouset matosta tai olet menossa mattoon. Harjanaru on valmiiksi asennettuna mattoon. Harjanaru on 3.5 mm paksua UHMWPE narua.

Riippumaton kankaan materiaali

Riippumaton runkomateriaali on 70D ripstop -nailonia. Kangas on mukavan tuntuista iholla, se on pehmeää ja hengittävää, mutta silti kestävää.

Riippumaton hyttysverkon materiaali

Riippumaton hyttysverkko on polyesteriä ja se on väriltään mustaa, joten siitä näkee hyvin läpi. Verkko on tiivistä ja pitää hyttyset ja mäkäräiset loitolla.

Hyttysverkon vetoketjut

Hyttysverkko toimitetaan mattoon kiinnitettynä, mutta verkko on kokonaan irrotettavissa. Vetoketjun voi kiinnittää mattoon vain yhdellä tavalla.

Vetoketjussa on kolme kaksipuoleista kelkkaa, joten oviaukon saa laitettua itselleen sopivaan kohtaan. Kun pakkaat maton kannattaa kaikki kolme kelkkaa siirtää aivan verkon jalkopäätyyn, näin ne ovat mahdollisimman suojassa eivätkä pääse helposti vaurioittamaan verkkoa. Hyttysverkko tukeutuu harjanaruun.

Maton levityspisteet eli side Pull-Outs

Riippumaton kummallakin sivulla on kaksi kiinnityspistettä, joissa muoviset soljet. Näillä on tarkoitus levittää mattoa hartioiden ja jalkojen kohdalta, jotta makuuasento olisi entistä mukavampi. Kiilat eivät sisälly tuotteeseen, myydään erikseen.

Harjanarupussi

Riippumaton mukana toimitetaan harjanarupussi, jossa on verkkotaskuja ja lokero johon juomapullon saa vaaka-asentoon. Harjanarupussi on jo valmiiksi kiinnitetty harjanaruun.

Bishop pakkauspussi

Riippumatto on pakattu Bishop pussiin, eli tarkemmin kuvattuna se on kangaslieriö. Bishop-pussin päissä on nauhat, joilla sen saa suljettua kummastakin päästä. Tähän pussiin voit myös pakata hyttysverkon silloin kun et sitä tarvitse.

Kiinnityslenkit päissä

Riippumaton päissä on kiinnityslenkit, jotka on tehty kiipeilyyn tarkoitetusta slingistä. Slingistä on ommeltu lenkki, joka on pujotettu riippumaton päädyn nauhakujaan ja sitten ”itsensä” läpi. Nämä lenkit eivät siis ole kiinteät vaan ne voi tarvittaessa uusia tai vaihtaa kevyempiin. Näihin lenkkeihin on kiinnitetty riippumaton harjanaru. Jätä lenkin päädyt aina pakkauspussin ulkopuolelle, sillä niissä saattaa olla hihnan katkaisukohdassa jokin terävä kohta, joka voi vaurioittaa kangasta tai verkkoa. Myös ripustaminen on helpompaa kun kenkit ovat pakkauspussin ulkopuolella.

Kuvissa olevat Dyneema puunhalaajat eivät kuulu tuotteeseen.

Painot

Riippumatto: 480 g (paino sisältää kiinnityslenkit ja harjanarun )

Hyttysverkko: 200 g

Koko Riippumatto: 680 g

Pituus: 335 cm (kangas + kiinnityslenkit)

Kantavuus: 130 kg

Tuote sisältää: riippumaton, jossa on hyttysverkko, harjanaru, harjanarupussin, kiinnityslenkit + pakkauspussin.

Lisäksi tarvitset ripustuksen ja kaksi kiilaa.

Ripustuksiksi suosittelemme Daisy Chaineja tai Dyneema hihnoja

2 arviota tuotteelle Retkeilyriippumatto Sirius Hammock 335 cm | Mavaja

  1. Jyrki (varmistettu kirjoittaja)

    Yhden päiväretken ja yhden erinomaisesti nukutun yön jälkeen voin lämpimästi suositella Siriusta. Minulla on kuuden vuoden kokemus riippumatoista ja kalustoon on kuulunut kaikkea parin kympin kiinamatoista Warbonnet Blackbird XLC:hen. Warbonnet saa jatkossa toimia talvipalatsina ja Sirius ottaa hoitaakseen kesähuvilan tehtävät.

    Matto on geometrialtaan loistava ja makuuasento siinä on mainio. Omassa yksilössäni en ole havainnut mitään laatuongelmiakaan.

  2. Juha Mettinen (varmistettu kirjoittaja)

    Viikon karhunkierroksella hyväksi havaittu matto, yhtä hyvä nukkua kuin premium matotkin. Ei tullut mitkään inisijät verkosta läpi untani häiritsemään, sain oikein hyvän nukkuma asennon itselleni. Aluksi kaipasin lisää säilytystilaa matossa, harjanaru toimi kuitenkin hyvin vaatteiden säilytyksessä vallan hyvin. Pikkutavarat sain säilytyspussiin joka tulee maton mukana ilman eri maksua, vähän lyhensin harjanarua jolloin löysin itselleni optimaalisen asennon. Riittävän tilava retkeily matoksi tämä on, voin suositella tätä mattoa täydestä sydämmestäni niin aloittelijoille kuin jo pidempään harrastaneellekin. Minkäänlaista laatu ongelmaa en matossa huomannut, käänsin maton itselleni luonnollisempaan nukkuma asentoon. Jatkossa käytän tätä mattoa pidemmillä reissuillani, varsinkin kesä aikaan. Ilokseni olen huomannut että tähän mattoon käy kaikki 11″ jalkaisten mattojen alusviltit suoraan sen kummemmin säätämättä.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.