Alushuovan lämpötiloista

Lesovik Otul® -alushuovan käyttölämpötiloista

Suositeltu lämpötila-alue perustuu Lesovikin henkilökunnan kokemuksiin, testiryhmien mielipiteisiin ja asiakaspalautteisiin viimeisen viiden vuoden ajalta. Yksilölliset tuntemukset voivat vaihdella riippuen kylmänherkkyydestä, psyykkisistä olosuhteista, sekä vallitsevista sääolosuhteista. Tuuli ja kosteus voivat lisätä kylmän tuntua. Aluspeitettä tulee aina käyttää yhdessä olosuhteisiin sopivan makuupussin kanssa. Lisäksi päällä oletetaan pidettävän lämmittävää aluskerrastoa, kuten merinovillaista alusasua. Huomaa, että alushuopa ei korvaa makuupussia.

Miksi Lesovik on muuttanut lämpötila-arvojaan ?

Riippumattoretkeily on kasvattanut suosiotaan jo useamman vuoden ajan. Samalla on myös erilaisten alushuopien eli Underquiltien ja Topquiltien suosio kasvanut. Lesovik on vuosien varrella kerännyt palautetta alushuovista koskien pärjäämistä erilaisissa sääolosuhteissa. Annetun palautteen perusteella on tultu siihen tulokseen, että useimmiten quilteille annetut arvot eivät toimi käytännössä. Tämä huomattiin myös Lesovikin tuotteissa. Tämän vuoksi lämpötilasuosituksia muutettiin vastaamaan todellisuutta, etteivät riippumattoretkeilijät palelisi retkeillessään.

Vuoden 2023 alusta lähtien Otul alushuovan materiaaliksi on vaihdettu paksumpi ja laadukkaampi Primaloft.  Nykyinen materiaali on Otul mallissa 200 g/m2 ja Otul Light mallissa80 g / m2. Paksumpi eriste lisää termistä mukavuusaluetta oleellisesti. Kun yöpyy ulkona riippumatossa syksyisin, on välttämätöntä käyttää samanaikaisesti pitkiä, lämpimiä alusvaatteita. Annettujen lömpöarvojen täyttymisen ehtona on myös riittävän lämmin makuupussi, sekä lämpimät alusvaatteet.

Lesovikin uudet lämpötilasuositukset on muokattu ensisijaisesti retkeilijän mukavuus huomioon ottaen. Lämpötilasuosituksissa on pyritty siihen, että ne vastaisivat mahdollisimman hyvin todellisuutta. Lesovikillä halutaan varmistaa, ettei retkeilijän tarvitse palella yöllä. Lue myös artikkeli EN-standardista.

Lesovik alushuopien käyttölämpötiloja

  • Alushuopa riippumattoon – Otul® Primaloft Silver Lesovik:  -4°C to 8°C
  • Alushuopa riippumattoon – Otul® Light Primaloft Silver Lesovik:  8°C to 18°C