Ajankohtaista
06/07:
Asiakaspalvelumme lomailee 8-14.7.2024, tilaukset pakataan normalisti päivittäin. Mukavaa kesää :)

Harjanarun kiinnityskuminauhat Prusik PRO (2 kpl) | Bushmen

Harjanarun kiinnityskuminauhat Prusik PRO (2 kpl) | Bushmen

6,90 

Prusik PRO on monipuolinen kiinnityslenkki. Se on valmistettu laadukkaasta kuminauhasta, ja siinä on koukku päässä. Käyttötarkoituksia on monia, mutta eritoten se on suunniteltu tarpin kiinnittämiseen.

Tekniset tiedot

  • Pituus 25 cm – 45 cm Paino 10 g (pari)

 

Varastossa

Kuvaus

Harjanarun kiinnityskuminauhat Prusik PRO (2 kpl) Bushmen

Prusik PRO on monipuolinen kiinnityslenkki. Se on valmistettu laadukkaasta kuminauhasta, ja siinä on koukku päässä. Käyttötarkoituksia on monia, mutta eritoten se on suunniteltu tarpin kiinnittämiseen. Kuminauhan tärkein tehtävä on pyrkiä estämään tarpin hajoaminen, jos tarpin naruihin kompastuu tai tuuli nappaa siihen kiinni. Prusik Pro:lla voi myös kiinnitä varusteita reppuun tai pyörän runkoon. Myydään pareittain.

Prusik ”solmu” on ollut pitkään käytössä kiipeilyssä, josta se on ajan myötä löytänyt tiensä myös retkeilyyn. Vaikka varusteena se on hyvin yksinkertainen, on sen käyttötarkoitus monipuolinen. Kun sitä käyttää tarpin harjanarun tai tarpin kulmien kiinnitysnarujen kanssa, antaa se tarpille joustovaraa tuulessa.

Prusik PRO – on varuste, jonka on tarkoitus suojata tarppiasi, jotta se kestäisi käytössäsi mahdollisimman pitkään.

Miksi Prusik PRO:ta kannattaa käyttää ultralight tarpeissa ja teltoissa ?

Ultralight tarpit ja teltat ovat selkeästi tavallista kevyempiä ja pakkautuvat pienempään tilaan. Utralight tuotteen käyttöikää saa lyhennettyä kovakouraisella tai välinpitämättömällä käytöllä, joten käsittelethän ultralight varustettasi huolellisesti ja hellästi.

Ultralight materiaaleissa ei ole käytetty vahvikkeita, joilla tavalliset tarpit tai teltat tehdään kestämään enemmän. Ultralight tarpit eivät esimerkiksi kestä hyvin timanttimuotoon kiinnittämistä riippumaton päälle. Ultralight tuotteet eivät myöskään kestä kovia tuulia ja tuulenpuuskien aiheuttamia nopeita nykäisyjä. Ne saattavat tuulessa revetä jostain kohdasta aivan yllättäen. Kannattaa käyttää Prusik PRO kuminauhakiinnityksiä tarpin tai teltan kiinnitykseen, sillä niillä saa hiukan pehmennettyä tuulen vaikutusta.

Mitä solmuja Prusik Pron kanssa voi käyttää ?

Prusik solmu

Prusik Pro:n kanssa käytetään säädettäviä solmuja, jolloin harjanaru voidaan kiinnittää tarppiin. Säädettävillä solmuilla kiinnityspistettä voidaan siirtää sopivaan kohtaan tai riittävään kireyteen. Kun solmuun kohdistuu kuormaa, pysyy se hyvin paikallaan. Oleellisinta on, että prusikin materiaali on ohuempaa, kuin materiaali, johon se kiinnitetään. Prusik lenkin materiaalin olisi hyvä olla ohuempaa kuin harjanarun materiaali.

Klemheist solmu

Klemheist solmu on toinen vaihtoehto, mutta sen pitovoima on vain toiseen suuntaan. Klemheist solmun yksi etu on, että se pitää myös samanvahvuisissa kiinnitysnaruissa. Tässä tapauksessa lenkki ja harjanaru voivat olla yhtä paksuja.

Huome! Kannattaa katsoa Youtubesta opastusvideoita.

Bushmen koukku irronnut kuminauhasta?

Lenkkien päissä olevat pienet koukut saattavat irrota, kun niihin kohdistuu liikaa rasitusta tai voimaa. Ne voivat myös irrota, jos niistä vetää liian kovaa. Jos kuminauhan päät ovat liukuneet pois koukusta, pujota kuminauhan päät takaisin liukusolkeen. Nosta koukussa oleva läppä ylös, käytä apuna veitsen kärkeä tai puukkoa. Pujota päät takaisin pampulan sisälle ”hampaiden” väliin ja sulje läppä.

Tekniset tiedot

  • Pituus 25 cm – 45 cm Paino 10 g (pari)

Arviot

Arvosteluja ei vielä ole

Lisää arvostelu
Tällä hetkellä emme hyväksy uusia arvosteluja