Ajankohtaista
06/07:
Asiakaspalvelumme lomailee 8-14.7.2024, tilaukset pakataan normalisti päivittäin. Mukavaa kesää :)

Lettupannu Ada-Bau nuotiopannu by Heikki Kyyrö | Ada-Bau

Lettupannu Ada-Bau nuotiopannu by Heikki Kyyrö | Ada-Bau

29,00 

Paras nuotiolettupannu lettujen heittelyyn

Tekniset tiedot:

Ulkohalkaisija: 23 cm
Sisähalkaisija: 17 cm
Varren pituus: 30,5 cm
Kokonaispituus: 52 cm
Paino varren kanssa: 465 g

Varasto loppu

Liity jonotuslistalle saadaksesi ilmoituksen sähköpostilla, kun tämä tuote tulee saataville

Kuvaus

Lettupannu Ada-Bau nuotiopannu – Suomalainen tuote

Missä nuotiolettupannua voi käyttää?

Lettupannu on suunniteltu käytettäväksi avotulella, eli nuotiolla, grillissä ja kaasuliedellä. Lettupannun pohja on tarkoituksella kupera, joten se ei sovi tasoliesille. Pannulla voi paistaa muutakin: kalaa, lihaa, vihanneksia.

Paras nuotiolettupannu lettujen heittelyyn

Ada-Bau nuotiolettupannulla on tarkoitus kokea lettujen paiston yhteydessä elämys. Eli kääntää lettu heittämällä ilman veitsiä ja lastoja. Tällä lettupannulla nuotiolettujen kääntämisen oppii nopeasti. lettupannun reunat ovat juuri oikeassa kulmassa, eli tämä on parhaan heittokulman omaava räiskälepannu avonuotiolle.

Nuotiolla paistaminen

Lettujen paistamisessa nuotiolla on tärkeää, että pannulla on riittävästi rasvaa, taikina sopivaa ja tietenkin nuotion on oltava kuuma. Pannua pidetään hetken aikaa kuuman nuotio yllä, jonka jälkeen lettupannu siirretään hetkeksi sivuun, jolloin lettu kypsyy. Samaa toistetaan, kunnes lettu alkaa kypsyä, lettua on hyvä heilutella hiukan, ettei se tartu kiinni. Ja ei muuta, kun heittelemistä harjoittelemaan. Huolehdithan, että pannu on puhdas aina kun aloitat uuden letun paistamisen.

Lettupannu käyttöönotto

Lettupannu on syytä pestä kuumalla vedellä ennen käyttöä tehdaspölyistä ja -rasvoista. Peltistä pannua ei tarvitse rasva polttaa. Riittää, että pannulla paistetaan muutama räiskäle ”linnuille” jonka jälkeen pyyhitään rasvat pois pannusta.

Varo kuumaa pannua

Lettupannu kuumenee todella paljon, joten älä koske siihen paljain käsin. Huomioi myös, että lettuja heitettäessä siitä voi roiskua rasvaa letunpaistajan tai välittömässä läheisyydessä olevan henkilön päälle. Ennen letun heittämistä on syytä katsoa ympärilleen, ettei pannu pääse osumaan vierellä olijaan. Erityisesti lasten kanssa on oltava erittäin varovainen.

Nuotiolettupannun varsi ja sen kiinnitys

Lettupannun mukana toimitettava puinen varsi on vaihtokelpoinen. Lisäksi tuotteen mukana tulevan varren voi korvata pidemmällä, esimerkiksi oksasta vuoltuun varteen. Varsi kiinnitetään pannuun kierrettävällä ruuvilla. Varren rautainen kiinnitysholkki on kiinnitetty lettupannuun hitsaamalla.

Nuotiolettupannun materiaali

Lettupannun on teräspeltiä, tämä materiaali on nuotiolettu-expertti Heikki Kyyrön mielestä paras ja toimivin materiaali kun puhutaan retkeilyyn tarkoitetusta nuotiopannusta. Säilytä lettupannua aina kuivassa paikassa rasvaisena, jottei pannu pääse ruostumaan.

Toimitussisältö: Lettupannu ja irrotettava varsi

Tekniset tiedot (tämä on se pienempi malli):

Ulkohalkaisija: 23 cm
Sisähalkaisija: 17 cm
Varren pituus: 30,5 cm
Kokonaispituus: 52 cm
Paino varren kanssa: 465 g

Arviot

Arvosteluja ei vielä ole

Lisää arvostelu
Tällä hetkellä emme hyväksy uusia arvosteluja