Topquilt Camp-Quilt Glow +5°C | Bushmen

Topquilt Camp-Quilt Glow +5°C | Bushmen

309,00 315,00 

Camp-Quilt on monitoiminen retkeilyväline, saat tehtyä siitä hetkessä top quiltin riippumattoon, makuupussin alustalla nukkumiseen tai kahden hengen retkipeiton. Glow +5C quilttiä voi käyttää myös makuupussin tai alushuovan lisälämmikkeenä. Tämä kolmen vuodenajan untuvatäytteinen quilt on hyvä valinta kevytretkeilijälle, joka arvostaa mukavia unia erilaisissa nukkumapaikoissa. Tuotteen nimi +5 astetta viittaa comfort-lämpötilaan. Tietyssä lämpötilassa pärjääminen on yksilöllistä, mutta olettamuksena on, että makuualustasi tai alushuopasi on lämpöarvoiltaan vastaava tai enemmän.

Kuvaus

Top Quilt CAMP-Quilt GLOW +5C – kolmen vuodenajan untuvainen retkipeitto

Camp-Quilt on monitoiminen retkeilyväline, saat tehtyä siitä hetkessä top quiltin riippumattoon, makuupussin alustalla nukkumiseen tai kahden hengen retkipeiton. Glow +5C quilttiä voi käyttää myös makuupussin tai alushuovan lisälämmikkeenä. Tämä kolmen vuodenajan untuvatäytteinen quilt on hyvä valinta kevytretkeilijälle, joka arvostaa mukavia unia erilaisissa nukkumapaikoissa. Tuotteen nimi +5 astetta viittaa comfort-lämpötilaan. Tietyssä lämpötilassa pärjääminen on yksilöllistä, mutta olettamuksena on, että makuualustasi tai alushuopasi on lämpöarvoiltaan vastaava tai enemmän.

Mikä quilt / topquilt on?

Quilt ovat vähän niin kuin “makuupussi”, joka on selänpuolelta auki. Quiltit ovat yleensä n. 20 % kevyempiä, kuin vastaavilla arvoilla olevat makuupussit. Quilt lähtee siitä ajatuksesta, että ei ole mitään järkeä laittaa eristettä selänpuolelle sillä se kuitenkin litistyy nukkujan alla menettäen eristävyytensä. Todellinen alapuolen eristävyys tulee aina makuualustasta tai vaihtoehtoisesti alushuovasta, kuin nukutaan riippumatossa.

Qultit ovat erittäin suosittuja varsinkin riippumattoretkeilyssä, mutta yleistyvät kovaa vauhtia tavallisten retkeilijöiden parissa. Moni on saanut Quiltistä avun makuupussin aiheuttamaan ahtaanpaikankammoon. Quiltin alle on paljon helpompaa mennä kuin perinteiseen makuupussiin.

Makuualustan kanssa käytettäessä moni käyttää tuotteen mukana toimitettavia kuminauhoja, joilla Quilt kiinnitetään makuualustaan. Kuminauhoilla voi myös yhdistää quiltin reuna yhteen selänpuolelta, jolloin syntyy ”muumiomallinen” makuupussi.

Quiltin reunoissa on pieniä lenkkejä kuminauhoja varten.

Jalkopääty suppuun ja vetoketjulla footbox

Topquiltin reunoissa (pitkillä sivuilla) on vetoketju, joka alkaa n 3 cm päästä topquiltin alareunasta ja jatkuu aina 70 cm matkan. Tällä vetoketjulla muodostetaan jalkatila, eli footbox, joka ylettää n. puoleen reiteen / polvien yläpuolelle riippuen käyttäjän pituudesta. Vetoketjun kiinnipysyminen varmistetaan nepparilla, nepparin ympärillä oleva alue on vahvistettu kankaan nurjalta puolelta.

Alareunassa on nauhakuja, joka sijaitsee n 3 cm päässä alareunasta. Nauhakujassa kulkee nyöri ja sen kiristyskohta on quiltin keskellä n. 3 cm päässä reunasta. Quiltin reunakaistale muodostaa tuulisuojan, kun pääty on kiristetty suppuun.

Untuvakauluri ja sen käyttö

Quiltin yläpäässä nauhakuja kulkee 20 cm päässä reunasta. Kiristämällä nauhakujassa olevaa nyöriä saat aikaan untuvaisen kaulurin, joka suojaa sinua kylmältä ja tuulelta.

Sulje yläpäässä oleva neppari. Sujauta pääsi muodostuneen reiän läpi ja kiristä nyöriä niin paljon, että pääsi ympärille muodostuu kauluri. Tämä kauluri suojaa niskaa, kaulaa ja hartioita.

Käyttö retkipeittona

Camp Quilt Glow +5C Quilttiä voi käyttää myös kahden hengen retkipeittona, kun sen levittää kokonaan auki. Avaa vetoketju ja nepparit, löysää kummankin päädyn kiristysnyöri, näin saat aikaiseksi retkipeiton, jonka koko on 135 cm x 200 cm tai 220 cm riippuen mallista.

Tätä retkeilytarviketta ei tarvitse säilyttää kaapissa, voit käyttää sitä normaalina untuvapeittona omassa sängyssä tai tehdä siitä vieraspeiton tarvittaessa.

Pakkauspussi

Pakkauspussi on samaa ultralight kangasta, josta itse quilttikin on tehty. Sen suuaukossa on kaksi erillistä nauhakujaa, joissa kulkee kiristysnyörit, joilla pussin suuaukko suljetaan. Tunge quilt pussiin niin, että tuet pakkauspussin pohjaa esim jalkojasi vasten, näin pussin saumat eivät altistu liialliselle paineelle. Pussin pohjassa on kahva, joka helpottaa quiltin poistamista pakkauspussistaan.

Mitat ja lokerointi

Bushmen Camp-Quilt +5 on 135 cm leveä ja pituus joko 200 cm ja 220 cm, riippuen mallista. Quiltissa on kaikkiaan 19 lokeroa, jotka ovat H-lokeroitu.

Kankaat ja muut materiaalit

Quiltin kankaat ovat 22 g ultrakevyttä nailonia, jossa on vettähylkivä DWR-käsittely (Durable Water Repellency). Kankaaseen on lisäksi kudottu erittäin ohuita vahvikekuituja, jotka näet pieninä ruutuina kankaan pinnassa. Tällaista kankaassa olevaa vahviketta kutsutaan micro-ripstopiksi.

Kankaat ovat kestäviä ja tiiviitä mutta silti riittävän hengittäviä, jotta kehon muodostama kosteus pääsee haihtumaan kankaiden läpi. Untuvaisissa tuotteissa on tärkeää, että kankaat ovat riittävän tiiviitä, jotta untuvat eivät pääse karkaamaan.

Eristeenä sertifioitua kierrätettyä hanhen untuvaa

Glow +5C Camp-quiltin täyte on maailmanlaajuisesti arvostettua puolalaista hanhenuntuvaa. Untuva on kevyttä, pakkautuu pieneen tilaan ja sen lämmöneristyskyly on huippuluokkaa. Bushmenin käyttämä untuva on aina sertifioitua ja lisäksi se on kierrätettyä untuvaa.

Quiltin reunat

Quiltin pitkillä sivuilla ja alareunassa kulkee kaistale, jonka täytteenä on keinokuituinen vanu, samaa, jota käytetään keinokuituisissa makuupusseissa. Keinokuitua on käytetty sen takia että täyte pysyy varmasti paikallaan juuri siinä missä sen kuuluu olla.

Värit ja niiden käyttötarkoitukset.

Bushmen Camp Quit on kaksivärinen, toinen puoli on kirkas oranssi ja toinen tummanvihreä. Vihreä väri maastoutuu luontoon ja oranssi puolestaan on hyvä huomioväri tai muuten vain pirteän värikäs. Jos sinun tarvitsee saada kiinnitettyä huomio itseesi, levitä quilt +5 näkyvälle paikalle, jotta sinut huomataan mahdollisimman kaukaa.

Erilliset kiristyskuminauhat

Quilt + 5 sisältää kaksi 1.25 m pitkää kuminauhaa, joissa on kiristyssoljet päissä. Nämä samat kiristyssoljet ovat käytössä myös Bushmenin Thermo Blaketissa ja Glow alushuovissa.

Jos olet aikeissa nukkua makuualustalla teltassa tai tarpin alla, on Quilt +5 syytä kiinnittää reunoissa olevista lenkeistä makuualustaan tuotteen mukana toimitettavien kuminauhojen avulla.

Topquiltin tekniset tiedot

 • Pituus: 200 cm ja 220 cm
 • Leveys:135 cm
 • Täyte: Puolalainen hanhenuntuva 750 FP
 • Täytteen määrä: 200 cm pitkä 300g, 220 pitkä 330 g
 • Paino: n 620 g ja 650 g
 • Kankaat: 22 g DWR-käsitelty micro-ripstop nailon
 • Pakkauskoko: 26 x 17 x 17 cm
 • Pakkaustilavuus: n. 4.5 litraa
 • Lokeroiden määrä: 19 kpl
 • Lokerointi: H
 • Kuminauhat: 2 kpl
 • Pakkauspussi

Arviot

Arvosteluja ei vielä ole

Lisää arvostelu
Tällä hetkellä emme hyväksy uusia arvosteluja