Apex Topquilt poncho ultralight Sleeper Topquilt | Liteway

Apex Topquilt poncho ultralight Sleeper Topquilt | Liteway

195,00 

Litewayn Sleeper Topquilt on monikäyttöinen. Sitä voi käyttää nimensäkin mukaan topquilttinä, mutta lisäksi se on retkipeitto ja poncho. Painoa Monitoimi topquiltilla on n. 660 – 860 g riippuen koosta.

30 päivän alin hinta: 165,75 

Kuvaus

Apex Topquilt poncho ultralight Sleeper Topquilt Liteway

Litewayn Sleeper Topquilt on monikäyttöinen. Sitä voi käyttää nimensäkin mukaan topquilttinä, mutta lisäksi se on retkipeitto ja poncho. Painoa Monitoimi topquiltilla on n. 660 – 860 g riippuen koosta.

Mikä quilt / topquilt on?

Quilt ovat vähän niin kuin “makuupussi”, joka on selänpuolelta auki. Quiltit ovat yleensä n. 20 % kevyempiä, kuin vastaavilla arvoilla olevat makuupussit. Quilt lähtee siitä ajatuksesta, että ei ole mitään järkeä laittaa eristettä selänpuolelle sillä se kuitenkin litistyy nukkujan alla menettäen eristävyytensä. Todellinen alapuolen eristävyys tulee aina makuualustasta tai vaihtoehtoisesti alushuovasta, kuin nukutaan riippumatossa.

Qultit ovat erittäin suosittuja varsinkin riippumattoretkeilyssä, mutta yleistyvät kovaa vauhtia tavallisten retkeilijöiden parissa. Moni on saanut Quiltistä avun makuupussin aiheuttamaan ahtaanpaikankammoon. Quiltin alle on paljon helpompaa mennä kuin perinteiseen makuupussiin.

Makuualustan kanssa käytettäessä moni käyttää tuotteen mukana toimitettavia kuminauhoja, joilla Quilt kiinnitetään makuualustaan. Kuminauhoilla voi myös yhdistää quiltin reuna yhteen selänpuolelta, jolloin syntyy ”muumiomallinen” makuupussi.

Valmistusmateriaalit

Kevyt Sleeper Quilt on valmistettu kevyestä mutta vahvasta 20D-nylonista. Täytteenä on kevyttä korkealaatuista Climashield Apexia, joka on tällä hetkellä erittäin arvostettu keinokuituinen retkeilyvarustemateriaali. Vaikka Apex on jonkin verran painavampaa kuin untuva, tarjoaa se useita etuja :

Noin puolen kilon painollaan (riippuen koosta ja täytteen paksuudesta) Quilt on edelleen melko kevyt kokoonsa ja lämpötilasuorituskykyynsä nähden.

Märkänä Apex kuitu pysyy lämpimänä pitkään eikä paakkuunnu. Apexilla erittäin hyvä pakkautumiskyky, kun sen ottaa pois retkellä repustaan on se kuohkea nopeasti.

Käyttäminen Ponchona

Tämän Topquiltin erikoisuus on se, että sitä voi käyttää myös ponchona. Topquiltin keskellä on tuulisuojattu vetoketjullinen aukko, jonka läpi mahtuu työntämään pään. Topquiltin saa hetkessä muutettua lämmittäväksi ponchoksi. Avaa keskellä oleva vetoketju ja pujota alushuopa pääsi ympäri. Alushuovan sivuissa olevilla kuminauhoilla voi tarvittaessa kiinnittää ponchon itsensä ympärille.

Käyttäminen peittona

Kun et sulje footboxin vetoketjua voit käyttää topquilttiä retkipeittona. Peittona käytettynä Topquilt on lähes samankokoinen, kuin normaali kotioloissa käytettävä peitto.

Sleeper Topquiltin kuminauhat

Quiltin pitkillä reunoilla on pieniä lenkkejä kuminauhoja varten. Näihin lenkkeihin kiinnitetään liukusoljelliset kuminauhat, joilla Topquiltin saa suljettua selän puolelta itsensä ympärille tai vaihtoehtoisesti makuualustan ympärille. Topquiltin yläreunassa on nauhakuja, jossa kulkee säädettävä liukusoljellinen kiristysnauha.

Jalkopääty eli footbox on rässä mallissa kiinteä

Tässä Apex Topquiltissä footbox eli jalkopääty muodostetaan vetoketjulla ja kiristämällä jalkopääty suppuun kuminauhalla.

Pakkauspussi

Pakkauspussi on valmistettu tiheäsilmäisestä verkosta. Tätä pakkauspussia voi käyttää hyttyshuppuna, varustepussina tai vaikka tyynynä, kun sinne pakkaa joitain vaatteita. Tuotteen mukan ei tule Pientä pakkauspussia, joten suosittelemme pakkaamaan Simplexin kuljetuksen ajaksi vedenpitävään pakkauspussiin, jonka koko on vähintään 8 litraa.

Apex Topquiltin ominaisuuksia

• Villti-ponchoyhdistelmä
• Kevyt
• Monikäyttöinen
• Lämmin
• Hyvin pakkautuva

Climashield® APEXin mukavuuslämpötila:

67 g/m2 / +11°C;
100 g/m2 / +7°C;
136 g/m2 / +4°C;
170 g/m2 / +1°C; (meillä tällä hetkellä valikoimassa)
200 g/m2 / -2°C;
233 g/m2 / -5°C.

Topquilttien n. painot

M – 660 g
L – 730 g
XL – 860 g;

KOKO

M – 120 x 180 x 100 cm;
L – 130 x 200 x 100 cm;
XL – 145 x 220 x 100 cm.

Sisältö: Sleeper Quilt -viltti, hyönteisverkko, kiinnitystarvikkeet makuualustaan

Arviot

There are no reviews yet

Lisää arvostelu
Currently, we are not accepting new reviews