Apex Topquilt ultralight Simple Topquilt | Liteway

Apex Topquilt ultralight Simple Topquilt | Liteway

179,00 259,00 

Apex Topquiltin ominaisuuksia

Makuupussi
Kevyt
Huputon
Monikäyttöinen
Lämmin
Pieni pakkauskoko
Tuote sisältää: Topquiltin, verkkopussin, kiinnityskuminauhaa
Materiaalit: Climashield® APEX (poyesteri), 20D Nylon, WJ.

Kuvaus

Topquilt ultralight Apex Simple Quilt Liteway

Mikä quilt / topquilt on?

Quilt ovat vähän niin kuin “makuupussi”, joka on selänpuolelta auki. Quiltit ovat yleensä n. 20 % kevyempiä, kuin vastaavilla arvoilla olevat makuupussit. Quilt lähtee siitä ajatuksesta, että ei ole mitään järkeä laittaa eristettä selänpuolelle sillä se kuitenkin litistyy nukkujan alla menettäen eristävyytensä. Todellinen alapuolen eristävyys tulee aina makuualustasta tai vaihtoehtoisesti alushuovasta, kuin nukutaan riippumatossa.

Qultit ovat erittäin suosittuja varsinkin riippumattoretkeilyssä, mutta yleistyvät kovaa vauhtia tavallisten retkeilijöiden parissa. Moni on saanut Quiltistä avun makuupussin aiheuttamaan ahtaanpaikankammoon. Quiltin alle on paljon helpompaa mennä kuin perinteiseen makuupussiin.

Makuualustan kanssa käytettäessä moni käyttää tuotteen mukana toimitettavia kuminauhoja, joilla Quilt kiinnitetään makuualustaan. Kuminauhoilla voi myös yhdistää quiltin reunat yhteen selänpuolelta, jolloin syntyy ”muumiomallinen” makuupussi.

Valmistusmateriaalit

Kevyt Simple Quilt on valmistettu kevyestä mutta vahvasta 20D-nylonista. Täytteenä on kevyttä korkealaatuista Climashield Apexia, joka on tällä hetkellä erittäin arvostettu keinokuituinen retkeilyvarustemateriaali. Vaikka Apex on jonkin verran painavampaa kuin untuva, tarjoaa se useita etuja:

Noin puolen kilon painollaan (riippuen koosta ja täytteen paksuudesta) Quilt on edelleen melko kevyt kokoonsa ja lämpötilasuorituskykyynsä nähden.

Märkänä Apex kuitu pysyy lämpimänä pitkään eikä paakkuunnu. Apexilla erittäin hyvä pakkautumiskyky, kun sen ottaa pois retkellä repustaan on se kuohkea nopeasti.

Simplex Apex Topquiltin kuminauhat

Quiltin pitkillä reunoilla on pieniä lenkkejä kuminauhoja varten. Näihin lenkkeihin kiinnitetään liukusoljelliset kuminauhat, joilla Topquiltin saa suljettua selän puolelta itsensä ympärille tai vaihtoehtoisesti makuualustan ympärille. Topquiltin yläreunassa on nauhakuja, jossa kulkee säädettävä liukusoljellinen (solki keskellä Quiltin rinnan puolella) kiristysnauha, jolla yläreunan voi sulkea harteiden yläpuolelle, näin Topquilt ja pitää lämmön sisäpuolella.

Jalkopääty eli footbox on rässä mallissa kiinteä

Tässä Apex Topquiltissä footbox eli jalkopääty on kiinteä, tätä mallia ei saa levitettyä peitoksi. Kiinteä sauma jalkopäädystä ylöspäin on n. ** cm pitkä.

Pakkauspussi

Pakkauspussi on valmistettu tiheäsilmäisestä verkosta. Tätä pakkauspussia voi käyttää hyttyshuppuna, varustepussina tai vaikka tyynynä kun sinne pakkaa joitain vaatteita. Tuotteen mukan ei tule Pientä pakkauspussia, joten suosittelemme pakkaamaan Simplexin kuljetuksen ajaksi vedenpitävään pakkauspussiin, jonka koko on vähintään 8 litraa.

Climashield® APEX materiaalista – valmistettu Yhdysvalloissa

Climashield® APEX on tällä hetkellä yksi arvostetuin keinokuituinen eriste materiaali retkeilytuotteissa. Climashield® APEX on painon ja lämpötehokkuudeltaan aivan huippuluokkaa. Tämä innovatiivinen jatkuvakuituinen  lämpöeriste on markkinoiden kevyin ja lämpötehokkain.

Ainutlaatuisen jatkuvakuituusen rakenteen ansiosta – riippumatta siitä, kuinka monta kertaa materiaalia venytetään, puristetaan tai pestään – Climashield APEX pitää muotonsa ja pysyy joustava. AquaBan® -teknologia takaa hyvän eristävyyden kosteissa ja märissä olosuhteissa. Climashield APEX ei ime kosteutta, koska jokainen kuitu on päällystetty akryylillä. Tästä materiaalista valmistettu Topquilt on erinomainen valinta retkeilijälle, joka etsii kosteissa oloissa käytettävää lämmöneristettä.

Apex Topquiltin ominaisuuksia

 • Makuupussi
 • Kevyt
 • Huputon
 • Monikäyttöinen
 • Lämmin
 • Pieni pakkauskoko
 • Tuote sisältää: Topquiltin, verkkopussin, kiinnityskuminauhaa
 • Materiaalit: Climashield® APEX (poyesteri), 20D Nylon, WJ.

Climashield® APEXin mukavuuslämpötila:

 • 100 g/m2 / +7°C
 • 136 g/m2 / +4°C
 • 200 g/m2 / -2°C

Topquilttien n. painot

S – 470 g
M – 500 g
L – 570 g
XL – 650 g;

KOKO

S: 120 x 160 x 100 cm
M: 125 х 175 x 100 cm
L: 135 x 195 x 100 cm
XL: 145 х 215 x 100 cm

1 arvio tuotteelle Apex Topquilt ultralight Simple Topquilt | Liteway

1-1 1:n arvostelusta
 1. Vielä on testaamatta ulkona, mutta sisällä nukuttu pari yötä. Vaikuttaa laadukkaalta, täytteet tasaisesti ja saumat hyvin tehtyjä. Pituudeksi näin 170cm pitkälle olisi riittänyt lyhyempikin versio, 195cm oli kuitenkin se mikä oli saatavilla.

Lisää arvostelu
Currently, we are not accepting new reviews