Tarppi Superlight Tarp Ultralight 2 x 3 m | Bushmen

Tarppi Superlight Tarp Ultralight 2 x 3 m | Bushmen

74,90 

Bushmen Ultralight Tarp 3 x 2 m on erittäin kevyt ja pieneen tilaan pakattava tarppi. Saat aikaiseksi riittävän suojan päiväretkillesi ja maassa yöpymiseen esim. rankisen kanssa. Kiinnitä tarppi naruilla puihin, juuriin tai kiiloilla maahan. Valmistettu 15 denierin microripstop silynylonista, joka on vahvistettu vahvemmilla kuiduilla. Kun katsot kangasta, tarkkaa huomaat, että se on hiukan ruudullinen. Bushmen Ultralight Tarppi painaa n. 380 g ja pakkauskoko n. 1 litra.

Varasto loppu

Liity jonotuslistalle saadaksesi ilmoituksen sähköpostilla, kun tämä tuote tulee saataville

Kuvaus

Tarppi 2 x 3 m – Tarp Ultralight Bushmen

Tarp Ultralight 2 x 3 m Bushmen

Erittäin kevyt ja pieneen tilaan pakattava tarppi. Saat aikaiseksi riittävän suojan päiväretkillesi ja maassa yöpymiseen. Kiinnitä liukusoljellisilla naruilla puihin, juuriin tai kiiloilla maahan. Valmistettu 15 denierin microripstop silynylonista, joka on vahvistettu vahvemmilla kuiduilla.  Pelkkä tarppi painaa vain 340 g ja pakkauskoko on n. 1 litran.

Huom: Tämä tarppi on liian pieni riippumattoretkeilyyn.

Ultralight tarpin ominaisuuksia

 • Vedenpitävyys – Kankaan pintaan sivelty silikonikerros tekee kankaan vedenpitäväksi, vedenpitävyys on 3500 mm.
 • Kiinnityslenkit 13 kpl – Näiden avulla pystytysvaihtoehtoja on lukuisia. Keskilinjassa oleva kiinnityslenkki on vahvistettu ja keskisauman teippaus on kuumahitsattu, joten se on myös vedenpitävä.
 • Kiinnitysnarut 6 kpl – kiinnitysnarua, joissa on säätösoljet. Säätösoljilla kiristys tapahtuu vaivattomasti kiinnityslenkin päädystä. Säätösoljet ja narut eivät ole kiinteinä tarpissa, eli ne ovat uusittavissa.
 • Pakkauspussi – kantokahvallinen, josta sen voi kiinnittää reppuun tai rinkkaan. Pakkauspussi on napakka, joten on mahdollista, että tarppia ei kiireessä saa pakattua takaisin pussiin. Tarppi mahtuu pakkauspussiinsa, kun sen taittelee ja rullaa napakaksi paketiksi, ei mahdu tunkemalla.

Kiinnitysnarut liukusoljella

Erittäin tärkeää – setti sisältää kuusi liukusoljellista kiinnitysnarua, jotka toimivat tarpin turvavarusteena. Näillä liukusoljellisilla kiinnitysnaruilla tarpin kiinnittäminen on vaivatonta ja yksinkertaista. Koukku pää kiinnitetään tarpin lenkkiin ja toinen pääty kiilaan tai puuhun. Kiristäminen tapahtuu liukusoljella tarpin päädystä.

Bushmenin tarpin lenkit ja liukusoljen koukut ovat yhteensopivat. Kun tarpin kiinnitysnarut on kiristetty vetämällä liukusoljen läpi tulevasta narusta, lukkiutuvat liukusoljet paikalleen. Huom. älä kiristä liikaa.

Nämä liukusoljelliset kiinnitysnarut toimivat kuin sulakkeet. Ne ovat oleellinen osa ultralight tarppien käyttöturvallisuutta ja varovaista käsittelyä. Kiinnitysnarujen liukusolki on suunniteltu antamaan periksi liiallisen rasituksen sattuessa. Tilanteessa, jossa tarppiin kohdistuvat rasitukset tai voimat ovat suuremmat kuin liukusoljen pito, naru pääsee luistamaan liukusoljen lukosta. Tämä on hälytysmerkki ja se on tarkoituksenmukainen tapa suojata tarppia vaurioilta. Liukusoljelliset koukut yhdessä kiinnitysnarun kanssa toimivat tarppia suojelevina sulakkeina. Liiallinen kiristämine, tarpin naruihin kompastuminen tai tuulenpuuska yms. eivät ole takuun alaisia materiaali- tai valmistusvirheitä.

Kiinnitysnarujen päässä on pienet pampulat, jotka saattavat irrota, kun tarppiin kohdistuu liikaa rasitusta tai voimaa (voivat myös irrota, jos niistä vetää liian kovaa). Jos naru on liukunut pois liukusoljesta, pujota naru takaisin liukusolkeen. Nosta pampulassa oleva läppä ylös, käytä apuna veitsen kärkeä tai puukkoa. Pujota naru takaisin pampulan sisälle ”hampaiden” väliin ja sulje läppä.

Jos ”sulake” laukeaa, tarkoittaa se sitä, että kiinnitysnaruihin on kohdistunut liikaa voimaa (esim. kompastuttu, liian kova tuuli / tuulenpuuska), joka voi aiheuttaa tarppiin vaurioita. Pampulan irtoaminen ei ole vika, vaan ominaisuus, joka ei ole takuun piirissä. Takuun säilyttämiseksi on kaikkia kuutta tarpin mukana toimitettavia liukusoljellisia kiinnitysnaruja käytettävä tarpin kiinnittämiseen (ne jakavat tarppiin kohdistuvaa voimaa). Huom, älä tee solmuja liukusoljen päästä tulevaan naruun, ne estävät soljen toiminnan.

Ultralight tarpit ovat selkeästi kevyempiä ja pakkautuvat pienempään tilaan. Utralight tarpin käyttöikää saa lyhennettyä selkeästi kovakouraisella tai välinpitämättömällä käytöllä, eli käsittelethän tarppia huolellisesti ja hellästi.

Ultralight materiaaleissa ei ole käytetty paksuja vahvikkeita, joilla tavalliset tarpit tehdään kestämään enemmän. Esimerkiksi superlight tarpit eivät kestä hyvin timanttiin kiinnittämistä riippumaton päälle. Myöskään ultralight tuotteet eivät kestä kovia tuulia ja tuulenpuuskien aiheuttamia nopeita nykäisyjä, ne saattavat revetä jostain kohdasta aivan yllättäen. Käytä aina tuotteen mukana toimitettavia kuutta liukusoljellista kiinnitysnarua näiden ohjeiden mukaan. Jos päädyt käyttämään muita kiinnitysnaruja, suosittelemme käyttämään kuminauhaa tarpin kiinnityskohdissa, näillä saa hiukan pehmennettyä tuulen vaikutusta.

Tekniset tiedot

 • Koko: 2 x 3 m
 • Pakkauksen koko: 24 x 8 x 8 cm
 • Paino: 340 g (pelkkä tarppi) *
 • Materiaali: Ultralight 15D silnylon + microripstop
 • Vedenpitävyys: 3500 mm
 • Kiinnityspisteitä: 13 kpl (joista 1 harjalla)
 • Kiinnitysnaruja: 6 kpl + liukusoljelliset kiristysoljet (säädettävät)
 • Sauma: hitsattu
 • Pakkauspussi: kahvallinen

(*Tarpit ovat käsityötä, joten mitat ja painot voivat vaihdella +/-3 %.  Ilmoitetut painot ovat pelkälle tarpille ilman lisävarusteita ja pakkauspussia).

Bushmenin tuotteita kehitetään jatkuvasti, lue tuotteen viimeisin tuotekuvaus valmistajan sivuilta: https://bushmen.pl/en/product/3×2-tarp-ultralight/

Lisätiedot

Paino 0,560 kg (kilogramma)

Arviot

Arvosteluja ei vielä ole

Lisää arvostelu
Tällä hetkellä emme hyväksy uusia arvosteluja

Saatat myös pitää...

 • Tarppi Superlight Tarp Ultralight 4 x 3 m | Bushmen

  119,00 
  Lisää ostoskoriin